Ruokailu

Saksassa tulee pakostikin juoneeksi ja syöneeksi hyvin. Pernteiset ruoat ovat pääosin tuhteja, ja niissä käytetään usein sianlihaa erityisesti makkaroiden muodossa. Makkaroiden lisäksi Knöödeli ja Spätzle ovat tunnettuja ruokia. Knöödeli on keitetty taikinamöykky, joka voidaan tehdä perunasta,
korppujauhoista, maidosta ja munista. Niitä on mm. keitoissa. Spätzle on saksalainen pastaruoka, jossa käytetään paljon kananmunia, ja se on paksumpaa kuin monet muut pastat. Myös hapankaalia (saks. der Sauerkraut) ja perunaa syödään paljon.


Spätzlea zwiebelrostbratenin kanssaRuokailuaikoja:
Aamiaisella tarjoillaan tyypillisesti sämpylöitä ja erilaisia leipäviipaleita juustojen, leikkeleiden ja hillojen kanssa. Usein tarjolla on myös croissantteja. Leipomot avautuvat aikaisin aamulla, ja saksalaiset käyvät usein ostamassa sieltä leipiä, joten sämpylät, croissantit, leivät ja leivonnaiset ovat ihanan tuoreita. Juomana on hedelmämehua, kaakaota, teetä, kahvia tai rasvaista maitoa.
 Lounas on Saksassa päivän pääateria, ja monet ravintolatkin ovat auki lounasaikaan. Lounaalla syödään isoja, tuhteja aterioita oluen kera. Jälkiruoat eivät ole niin suosittuja. Jos haluaa syödä vähän kevyemmin, kahviloista ja bistroista saa kevyempiä välipaloja, ja leipomotkin ovat auki.
 Päivälliseksi saksalaiset syövät monesti kotonaan leipää, juustoa ja leikkeleitä. Juomaksi on kylmää olutta tai lasi viiniä. Lapset voivat juoda rasvaista maitoa.Kölniläinen ravintolaOlut ( saks. das Bier):
Olut on Saksassa kansallisjuoma. Se sopii yhtä lailla juhlajuomana kuin seurustelujuomanakin. Siellä on satoja olutpanimoita, samoin kuin olutravintoloita ja pubeja. Saksalainen olut on voimakkaan makuista, voimakkaampaa kuin monessa muussa maassa. Monessa Saksan maakunnassa ollaan ylpeitä omasta erikoisoluestaan. Esimerkiksi Reinin alueen Altbier ja Kölnin Kölsch. Saksassa olut tarjoillaan lähes poikkeuksetta kylmänä.
Kansainvälisyys:
Kansainvälisen keittiön ruoat ovat yleistyneet. Monissa kaupungeissa on paljon ulkomaalaisia ravintoloita, joista yleisimpiä ovat italialaiset (pitsaa ja pastaa), latinalaisamerikkalaiset (tortilloja ja fajitoja), kreikkalaiset (suvlakeja ja tsatsikia) ja turkkilaiset (kebabia). Isoissa kaupungeissa on ravintoloita kaikista maailmankolkista. Kiinalainen ja thaimaalainen keittiö ovat erityisen suosittuja Frankfurtissa ja Düsseldorfissa.
Lähteet:
Näe ja koe Saksa, kustannusosakeyhtiö Tammi
https://fi.wikipedia.org/wiki/Saksalainen_keitti%C3%B6

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti